25 Ekim 2015 Pazar

Nesrin Dosdoğru Psikolojik Danışman



1997 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında özel eğitim alanında çalışmalara başladı. Otistik çocuklar için geliştirilmiş olan ‘pecs’ ve ‘teach’ metodlarının uygulama eğitimlerini tamamladı. Ayrıca ‘duyu bütünlemesi’ alanında da  çok sayıda eğitim ve seminer çalışmalarına katıldı. Aile içi iletişim danışmanlığı eğitimini tamamladı. Kişisel gelişimde ‘nlp’nin basamakları konusunda eğitim aldı. Çeşitli merkez ve kurumlarda danışmanlık yaparken kendi çocuğundan doğan ihtiyaç doğrultusunda kendisinin kurucusu olduğu ‘Altıntepe Rehabilitasyon Merkezini’ kurdu. Alanın içindeki çalışmalarını yaşam tarzı ve hayata bakışı ile çeşitlendirmiştir. Özel Eğitim Kurumları Derneği ve Türkiye Psikanaliz Derneği’ne üyedir.Her iki derneğinde çalışmalarına katılmaktadır.
Çalışmaları ile ilgili genel bakış açısını bize şu şekilde tanımladı:
‘Bazı durumların ifade edilmesi ve kabullenilmesi dışarıdan çok kolay gibi görünse de bunu gerçekleştirmek son derece zordur. Boyunuz,eğitiminiz,medeni durumunuz vb…..Buna rağmen bunları kabulle ilgili bazı sıkıntılarımız olursa çözümünü bulmak için danışmanlık almamız gerekmektedir. Ancak davranış bozuklukları veya öğrenme bozukluklarında aynı anda birkaç alanda uzman olmanız gerekmektedir. Çünkü çalışılması gereken birçok başlık işin içine girer,o noktada sadece çocukla yapılacak bireysel terapi bir işe yaramayacaktır. Bir yandan çocuğun davranış bozuklukları,bir yandan edinemediği akademik becerinin tamamlanması, bir yandan sosyal becerilerinin arttırılması,bir yandan da bozulmuş aile ve okul ilişkilerinin yapılandırılması gerekmektedir……
Her şeyden önce bireylere çözüm yollarını bulacak becerilerin kazandırılması gerekmektedir.
Yürümeyi öğrenmeye çalışırken düşen ve ayağını kıran bir çocuğu tekrar yürümek için ayağa kalkmaya cesaretlendirmekle, depresyondaki bir bireyi tekrara hayata katılmaya cesaretlendirmek arasındaki  farklar ve benzerlikler…..Danışmanlık……Özel eğitim….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder